Macbeth:
Shakespeare Retold


Jaar: 2005


Personage: Peter Macduff


Genre:


Leeftijd: 12


Duur film:


Uitgekomen op dvd NL (oktober 2007)


Macbeth is één van de 4 delen van Sharespeare Retold. BBC heeft 4 Shakespeare verhalen verfilmd en in een modern jasje gestoken, waarbij wel de oorspronkelijke sfeer behouden is gebleven.

Macbeth speelt zich af in het bekende restaurant van Duncan Docherty. Alhoewel Duncan het gezicht is van het restaurant, wordt de keuken geleid door Joe Macbeth. Op een avond ontmoeten Joe en zijn collega en vriend Billy 3 mysterieuze vuilnismannen. Deze voorspellen dat het restaurant een derde Michellin ster zal krijgen en dat het ooit van Joe zal zijn. Terug in het restaurant horen ze dat het inderdaad 3 Michellin sterren heeft gekregen. Joe vertelt zijn vrouw Ella over de vuilnismannen en samen plannen ze om Duncan te vermoorden die die nacht bij hen blijft slapen. Aangespoord door zijn ambitieuze, psychisch labiele vrouw raakt Joe verwikkeld in een machtstrijd met desastreuze gevolgen.

Richard speelt hierin de rol van kelnerhoofd Peter Macduff. Een niet zo'n grote rol, maar voor het verhaal een hele cruciale rol.