Sparkhouse
Jaar: 2002

Personage: John Standring

Produktiemaatschappij: Een RED produktie voor BBC

Uitgekomen op dvd (UK)

Originele airdate: 1 september 2002


Sparkhouse is een aangrijpende driedelige dramaserie gemaakt voor de BBC. De serie speelt zich af in Yorkshire en is geïnspireerd op de karakters uit Emily Bronte's roman Wuthering Heights.

Sparkhouse was voor Richard zijn eerste grote rol en voor vele fans nog steeds één van zijn beste rollen. Hij schittert in de rol van John Standring. John is een verlegen, hardwerkende boer die helpt op de boerderij van Richard Bolton, Sparkhouse. Hij koestert diepe gevoelens voor Carol Bolton.

Carol Bolton is een hartstochtelijk en roekeloos meisje dat vanaf het begin een zwaar leven heeft en draagt een verschrikkelijk geheim met zich mee. Ze leeft in armoede met haar dronken en geweldadige vader en haar jongere zus Lisa. Haar moeder is ervandoor gegaan met een man die ze in de pub ontmoet heeft die haar een beter leven geloofd. Het enige goede in haar leven zijn Lisa en haar boezemvriend Andrew. Andrew komt uit een veilig milieu, maar ook daar zijn problemen. Andrew's ouders proberen Andrew en Carol uit elkaar te houden en sturen hem daarom naar de universiteit. Daar ontmoet hij Becky en trouwt met haar. Intussen is Carol's vader overleden. En Carol wacht het verschrikkelijke nieuws dat ze de boederij zal verliezen. Daarom besluit ze John ten huwelijk te vragen. Wanneer Andrew terugkomt blijkt de kracht van liefde zeer groot tussen hem en Carol. Het noodlot slaat toe...
CAST

Carol Bolton - Sarah Smart

Andrew Lwaton - Joseph McFadden

Kate Lawton - Celia Imrie

Paul Lawton - Nicholas Farrell

Richard Bolton - Alun Armstrong

John Standring - RICHARD ARMITAGE

Jonge Lisa Bolton - April James

Oudere Lisa Bolton - Holly Grainger

Becky Lawton - Camilla Power


CREW

Uitvoerende producers:

Nicola Shindler voor RED
Mike Dormer voor BBC

Producer:

Derek Wax

Regie:

Robin Sheppard

Co-producer en geschreven door:

Sally Wainwright


Screencaps: The Armitage Army site