Terug naar het tv-overzicht
Spooks media Spooks serie 8
Episode 1 Episode 2 Episode 3 Episode 4
Episode 5 Episode 6 Episode 7 Episode 8Seizoen 7

Jaar: 2008

Personage: Lucas North

Produktiemaatschappij: Kudos voor BBC

Opnames: van begin maart tot eind juni 2008 in en rond Londen

Dvd: release UK 23 februari 2009

Uitzending: Vanaf 27 oktober 2008 (datum en tijd onder voorbehoud)


De BBC heeft in een persbericht officieel aangekondigd dat Richard een van de hoofdrollen in de zevende serie van Spooks (MI5) zal spelen. De filmopnames hebben plaatsgevonden in en rond Londen en in Moskou. De planning is dat de serie in het najaar van 2008 op BBC 1 te zien zal zijn.

Spooks is een britse tv-serie, die wordt geproduceerd door Kudos voor de BBC. De serie gaat over de antiterreureenheid van de britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5. De serie bestaat uit op zichzelf staande verhalen, maar er zit wel een duidelijke rode draad in, met name wat betreft het privéleven van de hoofdpersonages. In 2003 kreeg de serie een BAFTA-award voor beste dramaserie. Richard speelde al eerder een kleine rol in Spooks in 2002. Voor meer info kijk op de pagina van kleine rollen

Richard zal de rol van MI5 agent Lucas North spelen. Hij is er zeker van door deze rol een nieuw legioen fans voor zich te winnen.


Wat weten we van Lucas North?:

Na 8 jaar in een russische gevangenis doorgebracht te hebben, wordt hij terug verwelkomd door het hoofd van MI5 en oude vriend Harry Pearce, die zich heeft ingezet voor zijn eindelijke vrijlating.
Lucas is enthousiast om direct aan het werk te gaan. Met de huidige prioriteits-operatie van Section D, zou hij zeker kunnen bewijzen dat hij van onschatbare waarde is. Maar na 8 jaar met alleen een hooggeplaatste russisch meesterspion als gezelschap, kan Lucas's trouw echt wel als vanzelfsprekend worden gezien?

Richard zegt:
"Bij Spooks gaan is een fantastische kans en ik ben bijzonder blij om voor de verandering de held te spelen! Lucas North is zeker een leuker stuk werk dan Guy of Gisborne, alhoewel hij ook een donkere kant heeft. Plus, zal ik in staat zijn om voor deze rol weg te gaan van top-tot-teen leder, tenzij ik natuurlijk de kleine lettertjes niet gelezen heb..."


Katie Swinden, producer van Spooks:
"Richard is een fantastische toevoeging aan het Spooks-team. Hij heeft die donkere en ernstige kwaliteit dat hem perfect maakt voor de rol van Lucas North.
Lucas's ervaringen in Rusland hebben van hem een hardere spion gemaakt. Maar de moeilijkheden die hij tegenkomt bij de terugkeer naar zijn leven dat hij achterliet en zijn russische ex-vrouw waarvan hij nog steeds houdt, zal ook een kenmerk zijn van deze serie. Ik ben ervan overtuigd dat dit complexe en intrigerende karakter een hit zal zijn bij de kijkers."

Sarah Brandist, BBC Commissioning Editor, Independent Drama:
"Spooks 7 beloofd een spectaculare serie te worden. Samen met onze zeer geliefde ploeg, zijn we zo opgewonden om de brillante Richard Armitage in ons team te verwelkomen. Kijkers gaan geďntrigeerd en geboeid zijn door de erg onweerstaanbare kracht van Lucas North."

De serie Spooks is uitgezonden door Canvas (seizoen 1 t/m 4) en KRO (seizoen 1) en Vara ( t/m seizoen 4).

Screencaps zijn van Steph en Lady Aline van C19

Richard op de set 18 maart 2008.

Foto's: Trud van C19, dank voor haar toestemming om ze te gebruiken.
Pictures: Trud of C19, thanks for her permission to use them.


Links:

BBC pagina Spooks

KRO pagina Spooks